Palacsintabatyu

Ha már unjátok az édes palacsintát, vagy a hortobátyit, akkor próbáljátok ki ezt a receptet…nem csak finom, de szerintem nagyon mutatós is!

Hozzávalók:
  • fejenként 2 sós palacsinta
  • 30-40 dkg főtt házi sonka vagy amilyet találunk (kb. 10 palacsintához való adag)
  • 1 ek liszt
  • 4 dl tejföl
  • 30 dkg gomba
  • 1 ek petrezselyem apróra vágva
  • bors
  • olaj
  • 2 fej vöröshagyma
Elkészítés:
  1. A sonkát felaprítjuk, tejföllel összekeverjük. A palacsinták közepébe töltjük, batyuszerűen összefogjuk, majd a petrezselyemszárral összekötjük őket.
  2. A mártáshoz a hagymákat apróra vágjuk, megpirítjuk olajon, majd a szeletelt gombát és a petrezselyemzöldet hozzáadjuk. Zsírjára pirítjuk.
  3. Megszórjuk liszttel, vízzel felengedjük, fűszerezzük, és a többi tejfölt hozzákeverve összeforraljuk.
  4. Kivajazott jénaiba (én tepsibe) tesszük a batyukat, körítjük a mártással, és sütőben átforrósítjuk.
  5. Ízlés szerint mással is lehet tölteni a batyukat pl. gombával, darált hússal, stb.


    Én legközelebb édesen, túróval próbálom tölteni, és vaníliaöntetet vagy pudingot teszek majd mellé. Jó étvágyat mindenkinek!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s