Házi lángos

A mi családunk imádja a lángost, már több recepttel is próbálkoztunk mire megtaláltuk a számunkra megfelelőt. Ez lenne az, nézzük hát hogyan készül.

Hozzávalók 4-6 személyre:

1 kg liszt

3-4 főtt burgonya

5 dkg élesztő

2 evőkanál olaj

kb. 1 dkg só

langyos tej vagy víz

olaj a sütéshez

A élesztőt 2-3 dl tejben vagy vízben felfuttatjuk egy csipet cukorral, a liszt közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Hozzátesszük a lereszelt, vagy áttört főtt burgonyát, és 2 kanál olajat. Langyos sós vízzel, vagy tejjel lágyabb keltésztát dagasztunk. Tetejét liszttel meghintjük, majd kb egy órát kelesztjük (ruhával letakarva).

Ezután már csak kisebb részekre szedjük a tésztát, és forró olajban kisütjük.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s