Fahéjas almás rózsák

Annyira széép ez a sütemény, hogy mikor megláttam Csipkelány oldalán  egyből késztetést éreztem, hogy elkészítsem. Habár, az enyém nem lett olyan szép, de még így is szemet gyönyörködtető sütemény született.

Hozzávalók:

1 csomag vajas- leveles tészta lap
5-6 alma
8-10 ek cukor
3 teáskanál őrölt fahéj
csipet szerecsendió
1 teáskanál reszelt citromhéj
víz
5-6 evőkanál cukor
3-4 evőkanál citromlé

1.,  Az almákat megmossuk, félbevágjuk, a magházakat kivágjuk. Feltesszük a vizet főni a cukorral és a citromlével. Az almákat vékony szeletekre vágjuk és a forrásban levő vízbe tesszük pár percre, csak addig, hogy könnyen lehessen hajlítani, utána  kivesszük, majd papírtörlőre rakosgatva szárítjuk meg.

2.) A vajastésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd kb.  olyan vastagra vágjuk mint az alma szeletek. Megszórjuk a cukor – fahéj – szerecsendió – citromhéj keverékkel.

3.) A csíkokat jobbról balra kirakjuk az alma szeletekkel úgy, hogy kissé fedjék egymást, majd balról kezdve szorosan felcsavarjuk. A végét kissé nedves újjal odacsíptetjük az oldalához (Csipkelány fogpiszkálóval, én hústűvel tűztem meg), sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk.
4., 220 fokon sütjük 25 percig – a tepsi alá egy másik vízzel töltött tepsit tehetünk, így nem ég oda a sütemény alja. Még melegen leszedjük a sütőpapírról, és egy tálra rakosgatjuk. Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s