Tejszínes mártás gombával

Épp bevásárolni voltunk, mikor megláttuk a tésztáknál ezt a karácsonyfa alakú tésztát, és nem bírtuk ott hagyni. Úgyhogy gondoltuk, így Karácsony előtti napon ez tökéletes lesz. Már csak egy finom mártás kell rá. Meg is találtuk a megfelelőt…

k1

Hozzávalók:

180 g csiperkegomba
60 g vaj
1 gerezd fokhagyma
320 ml tej
1 citrom héja
1 csipet szerecsendió
reszelt sajt

Elkészítés:

1., Kifőzöm a tésztát
2., A gombát jól megtisztítom, ledörzsölöm, és finom szeletekre vágom. A vajat megolvasztom, és a gombát kb 2 percig közepes lángon párolom.
3., A fokhagymát meghámozom, kipréselem, és a tejszínt, a reszelt citromhéjat, valamint a szerecsendiót hozzáadom. A mártást borssal ízesítem.

k3
4., A frissen reszelt sajtot is belekeverem, és a mártást kb. 3 percig rotyogtatom. Borssal, és reszelt sajttal megszórva tálalom.

k2

k4

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s