Tonhalas babsaláta

Sajnos kicsit rég volt már  bejegyzés, de nem volt túl sok időnk, úgyhogy megpróbáljuk összeszedni magunkat, és több receptet posztolni. Kezdjük is egy isteni tonhalas babsalátával, ami előételként, és köretként is tálalható.

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
6 evőkanál citromlé
1 konzerv vörös bab
1 konzerv chilis bab
1 konzerv fehér bab  (természetesen akár egy féle babból is készíthető)
1 doboz tonhal kocka
5 evőkanál extraszűz olívaolaj
só, bors ízlés szerint
finomra vágott petrezselyem a díszítéshez

a1

Elkészítés:

1., Tegyük  a finomra vágott vöröshagymát egy tálba, öntsük rá a citromlevet, és hagyjuk állni, amíg előkészítjük a babot és a tonhalat.
2., Szűrjük le a babot, öblítsük le róla a nyákot, és borítsuk egy tálba.
3., Csöpögtessük le a tonhalat, és morzsoljuk a babhoz.
4., Locsoljuk az olívaolajat a citromos hagymára, sózzuk meg, keverjük jól össze, majd öntsük  ezt az öntetet a tonhakas babra. Szedjük át az egészet egy tálalóedénybe.
5., Villával forgassuk össze a tonhalas babsalátát, ízesítsük sóval, borssal, majd szórjuk meg a finomra vágott petrezselyemmel.

a2

a3

a4

A cicánk is nagyon vágyott erre a tonhalas finomságra… 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s