Lencsefasírt

Fasírt egy kicsit másképp 🙂 Vegetáriánusoknak is ajánljuk!

lencse

*Frissítve!

Hozzávalók:

40 dkg lencse
1 tojás
1 száraz zsemle
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
5 dkg liszt
1 csokor petrezselyem
zsemlemorzsa
só, pirospaprika, bors, olaj

Elkészítés:

Előző nap beáztatom a lencsét, majd másnap megfőzöm sós vízben.
Ha megnőtt, a 3/4-ét összetöröm robotgéppel. Utána hagymát pirítok, és a lencsepéphez adom. A megmaradt 1/4 rész lencsét egészben is bele teszem, hozzáadom a tojást, sót, beáztatott zsemlét, borsot, pirospaprikát, petrezselymet, és esetleg sűrítem kis liszttel. Végül zsemlemorzsába forgatom, majd kisütöm olajban.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s