Tejszínes tengergyümölcsei spagettivel

t4

A recept egy kicsit “magyarosítva” van, ugyanis csempésztünk bele egy kis szalonnát, így annak is érdemes megkóstolnia aki bátortalanul áll a tengergyümölcseihez… 🙂

Hozzávalók:

5 dkg vaj
1 csokor újhagyma
6 gerezd fokhagyma.
400 g tenger gyümölcsei (rák, tintahal, kagyló)
bacon vagy szalonna ízlés szerint
2 dl tejszín
1 dl fehérbor
1 citrom leve
10 dkg sajt
Só, bors

Elkészítés:

tengergyumolcsei

Sós vízben előfőzöm a tengergyümölcseit.
Vajon egy kis bacont, vagy szalonnát pirítunk, majd hozzáadjuk az újhagymát és a fokhagymát is.  Egy-két szemet egészben hagyok, isteni lesz megpuhulva.  Ezután a tenger gyümölcseivel együtt főzzük pár percig, amíg minden megpuhul.Sózzuk és jó bőven borsozzuk. Tejszínt öntünk hozzá, majd egy kis fehérbort. A sajtot lereszelve belekeverjük, hagyjuk beleolvadni hogy a mártás állaga még bársonyosabb legyen, és aki igazán nagy sajt kedvelő, mint mi, reszelhet rá tálaláskor is. Tálalás előtt meglocsoljuk citromlével, hogy még zamatosabb legyen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s