Epres túrótorta

Nagyszerű, sütés nélküli recept 🙂

IMG_20130504_125747

Hozzávalók:

25 dkg darált keksz
12.5 dkg Rama
25 dkg túró
25 dkg mascarpone
200 ml hideg habtejszín
3 evőkanál cukor
1 zacskó vaníliás cukor
babapiskóta
kevés tej

A tetejére:
eper, málna, vagy bármilyen idénygyümölcs
tejszínhab vagy habjeszín, és habfixáló

Elkészítés
A kekszet dolgozd össze a puha Ramával, hogy morzsás állagú legyen. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába fektess sütőpapírt – csak azért, hogy könnyebben kivehesd majd a szeleteket – és oszlasd el az alján a morzsás kekszet.

Tedd be a hűtőbe és amíg ott időzik,vágj fel babapiskótát. Minden darabnak az egyik felét mártsd egy kicsit tejbe, majd így rakd ki a torta szélét a tortaformába.

Verd fel kemény habbá a tejszínt. Egy másik tálban keverd össze a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot és a mascarponét, majd forgasd bele a keményre vert tejszínhabot. Vedd ki a keksz-alapot a hűtőből és borítsd rá a tejszínes krémet. ( Esetleg vághatsz bele pár epret) Tedd vissza hűlni 4-6 órára a tortát, majd díszítsd a friss gyümölcsökkel.

A tetejét díszítheted tejszínhabbal, vagy elkészítheted te magad is. Verj fel egy kis habtejszínt, habfixálóval, majd rakd bele egy zacskóba aminek le vágod a szélét, és már nyomhatod is.

IMG_20130504_131742

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s