Gnocci-tejszínes-szalonnás szósszal

100_3642
Hozzávalók:
  • 1 kg krumpli
  • 0,5 kg liszt
  • 2tojás
Szószhoz:
  • 20dkg szalonna
  • 1 l főzőtejszin
  • 3 e.k liszt
  • Só, bors

Elkészítés:

A burgonyát kockára vágva megfőzzük, megtörjük, kihűtjük majd tésztává gyúrjuk a liszttel, tojással A tésztából ujjnyi vastag “kígyókat” sodrunk,amiket felvágunk szintén ujjnyira, és villával megnyomkodjuk.
100_3646
Eközben már teszünk fel sós vizet forrni, abban pedig egy forralásig főzzük a tésztát.
Lecsepegve a következő szószba tesszük:
A szalonnát kockázzuk,zsírját kisütjük. Adunk hozzá 3 e.k lisztet, elkeverjük és felengedjük a tejszínnel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk és mehetnek bele a gombócok.
Reszelt sajttal vagy akár anélkül tálaljuk.
100_3644
Advertisements

2 responses to “Gnocci-tejszínes-szalonnás szósszal

  1. Tisztelt Szerkesztő!

    A színvonalas bejegyzései felkeltették az érdeklődésünket. Megköszönném ha kapcsolatfelvétel céljából elküldené az e-mail elérhetőségét a kzsolt@innofield.hu címre.

    Az együttműködését előre is köszönöm.

    Üdvözlettel:

    Kovács Zsolt, Projektvezető

    iNNOField Kft

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s