Feketekagyló itáliai módra

067fcbaa805811e3b94612f7d16abad8_8

A receptet a Nosalty.hu-n találtuk, és elnyerte a tetszésünk ezért megosztjuk itt 🙂

Hozzávalók:

  • 1 kg feketekagyló (héjas, a mi esetünkben fagyasztott, előfőzött)
  • 1 közepes fej vöröshagyma (apróra vágva)
  • 2 nagy db paradicsom (kis kockára vágva)
  • 6 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
  • 0.5 db citrom (karikára vágva)
  • 1 db chili (felkarikázva magostól, mindenestől)
  • 2 dl fehérbor (száraz, a mi esetünkben cserszegi fűszeres volt)
  • só ízlés szerint
  • négyszínű bors ízlés szerint (őrölt)
  • 5 dkg vaj
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyem (felaprítva)

Elkészítés:

  1. Egy jó nagy fazékban felhevítjük az olívaolajat. Mikor kellően meleg, belerakjuk a vöröshagymát.
  2. 1-2 percnyi sütés után hozzáadjuk a citromkarikákat, és a chilipaprikát.
  3. 2-3 perc múlva a fokhagyma következik, ezzel is sütjük 2-3 percig.
  4. Ezután belerakjuk a paradicsomot, és 2-3 perc múlva a fehérbort, lefedjük a fazekat, és kb 5-7 percig főzzük.
  5. Ezután hozzáadjuk a kiengedett kagylókat. Főzzük kb. 5-7 percig fedő alatt, közben néhányszor átrázzuk, anélkül, hogy a fedőt levennénk.
  6. Belerakjuk a vajat, átrázogatjuk ismét, levesszük a fedőt, és főzzük további 5 percig. A vége felé ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A kagyló főzése alatt kavargatást nem alkalmazunk, nehogy összetörjük a héjakat!
  7. Amikor készen van, beleszórjuk a petrezselyemzöldet, és pirított bagettszeletekkel tálaljuk.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s