Töltött padlizsán- és cukkinitekercsek

100_4453

Mi csak padlizsántekercseket készítettünk, de a teljes recept így szól:

Hozzávalók:

  • 2 cukkini
  • 2 padlizsán
  • tengeri só
  • 6 ek. olaj
  • 250 g kecske krémsajt
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • néhány levél friss bazsalikom
  • kevés citromlé vagy fehér balzsamecet

Szükség lesz még fogpiszkálóra, és papírtörlőre.

Elkészítés:

  1. A cukkinit és a padlizsánt hosszában, kb. 1/2 cm vékony szeletekre vágjuk. A padlizsánt megsózzuk, 20 percig hagyjuk levet ereszteni, majd konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük.
  1. 1-2 ek. olajat felmelegítünk egy serpenyőben, majd a cukkini-és padlizsánszeleteket adagonként megsütjük benne. Amikor elfogy az olaj, mindig pótoljuk, majd hűlni hagyjuk.
  2. A zöldségszeleteket megkenjük krémsajttal.
  3. A fokhagymát és a bazsalikomot felaprítjuk, és rászórjuk a zöldségszeletekre. Óvatosan feltekerjük őket, és fogpiszkálóval összetűzzük.
  4. A tekercseket belehelyezzük egy tálba. Az egészet meglocsoljuk kevés citromlével vagy balzsamecettel, fóliával letakarjuk, és a hűtőben 2-3 órán keresztül hagyjuk összeérni. 
    Tálalás előtt 30 perccel kivesszük a hűtőből.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s